Recent mutat în Pro Romania, senatorul dâmbovițean, Adrian Țuțuianu a semnat alături de liderul partidului, Victor Ponta, un acord de parteneriat cu PPE Moldova, partid afiliat familiei popularilor europeni. Atât Victor Ponta cât și Adrian Țuțuianu au fost mereu, prin PSD, în familia socialiștilor europeni.

La Chișinău, cele două partide PRO România (partid teoretic afiliat familiei socialiștilor europeni, PES) și PPEM ( afiliat grupului popularilor europeni, PPE), au semnat un acord de parteneriat, prin liderii celor două partide, Victor Ponta (Pro România) și Iurie Leancă (PPEM).

Ambele partide sunt conduse de foști prim miniștri, Victor Ponta, România și Iurie Leancă, Republica Moldova,iar acordul de parteneriat presupune o colaborare între cele două entități politice, pe termen mediu și lung. În Republica Moldova sunt foarte mulți cetățeni ce au dublă cetățenie română-moldoveană, ce pot vota, la alegerile europarlamentare din luna mai 2019, pentru una dintre listele partidelor ce candidează în România.

Totuși ca și apartenență cele două partide au măcar teoric apartenență la familii diferite, socialiști și populari. Adrian Țuțuianu s-a încris în Pro România, în urmă cu două zile, prima apariție fiind alături de Victor Ponta la Bacău. În aceiași zi, senatorul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, anunțase, într-o conferință de presă, în Dâmbovița, că deocamdată nu se înscrie în niciun partid politic, după ce în noiembrie 2018 fusese exclus din PSD.

Sursa fotocaptură www.realitatealive.md

Articolul precedentChindia se impune în confruntarea amicală cu Balotești, cu 3-1
Articolul următorDosare penale pentru doi bărbați din Dâmbovița. Au rămas și fără armele de vânătoare