Federația Română de Volei este prima federație sportivă din România ce a decis anularea meciurilor rămase de disputat în acest an și închiderea competițiilor. Printr-o decizia a Consiliului Director, din data de 18 martie, echipele din Galați (masculin) și Blaj (feminin) au fost declarate campioane.

Consiliul Director al Federației Române de Volei a votat, miercuri, în favoarea încheierii sezonului 2019/ 2020 al Diviziei A1, atât la feminin şi masculin. A fost omologat clasamentul de la finalul sezonului regulat, adică au fost desemnate campioane Volei Alba Blaj, la feminin, respectiv, Arcada Galaţi, la masculin.

Declarații președinte FRV

Consiliul Director a luat azi (n.r. – miercuri 18 martie 2020) decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off (n.r. – faza a doua a Diviziei A1, turneul locurilor 1-6) se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieți și Blaj la fete. Și prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanță mare și cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar și dacă se continua play-off-ul. Asta și la băieți și la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de pe primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut”, a declarat președintele FRV, Gheorghe Vişan.

Mă obligă FIVB (n.r. – Federația Internațională de Volei) să închei campionatele pe 15 mai, pentru ca jucătorii străini să poată să plece. La alte federații poate e altă situație, pot să joace toată vara, au condiții favorabile, dar noi nu avem. Situația de urgență a fost decretată până la mijlocul lui aprilie, după care se mai duce sigur încă o lună cu pregătirile și s-a făcut mai. Iar în 15 mai trebuie să oprim campionatul, deci când să jucăm? Așa că am stabilit să se termine cu clasamentul de la finalul returului. Este cu siguranță cea mai bună decizie pe care o puteam lua. Pentru că stăteam și încurcam pe toată lumea degeaba și mai riscam și îmbolnăviri. Noi am transmis tuturor cluburilor să întrerupă antrenamentele în perioada asta, am pus și pe site, este și directiva Ministerului Tineretului și Sportului„, a explicat Gheorghe Vișan, președintele FRV (conform news.ro, citat de doarvolei.ro).

„Cine merge în cupele europene se stabileşte conform clasamentului, ca și până acum. În sezonul următor avem la fete două locuri de Champions League, două în CEV Cup și unul în Challenge Cup. Iar la băieți un loc de Champions League, două în CEV Cup și unul în Challenge Cup. Deci regulile se aplică normal. Iar sezonul următor ar trebui să înceapă la finalul lunii septembrie, dar nu știm încă pentru că depinde de turneele de calificare la Campionatele Europene. Iar dacă în situația asta sunt decalate, vom fi și noi obligați să ne ducem mai târziu, pentru că sunt jucătorii străini la naționale. Depinde de CEV ce decizie ia, acum așteptăm”, a încheiat președintele FRV.

În aceste condiții, în campionatul feminin de volei, CSM Târgoviște a terminat sezonul pe locul 3.

Articolul precedentRaportări doar o dată pe zi, pentru cazurile de coronavirus din România, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică
Articolul următorUn conductor electric defect a distrus parțial două case, la Comișani. Incendiul a avut loc în noaptea de 18-19 martie