Deszăpezire ca la noi. Zeci de șoferi, blocați la baza Bucegilor
Deszăpezire ca la noi. Zeci de șoferi, blocați la baza Bucegilor

Pe drumurile de acces în Munții Bucegi din Dâmbovița, DJ 713 și DJ 714 se circulă în condiții de iarnă, anunță autoritățile. Utilajele au intervenit însă foarte târziu în zonă, din cauza faptului că unul dintre autovehicule a fost implicat într-un eveniment rutier.

Un utilaj al societății a fost blocat mai multe ore după ce a acroșat cu lama un autoturism parcat.

Hotelierii din zonă spun că intervenția nu s-a făcut ca la carte.

„Realitatea ne-a dovedit (din nou) unde poate duce lipsa de informare. Mașina noastră cu personalul de schimb a plecat la ora 8:00 din Târgoviște și a ajuns la Peștera la ora 17:11.
Imediat a plecat înapoi cu cei care ieșeau din tură, ajungând la drumul național la ora 19:38. Nu mai vorbesc cum și când vor ajunge fiecare la casele lor. Dacă aveam informații, am fi schimbat turele astfel încât să nu ținem personalul 7 ore în plus pe drum, în frig! Nu mai spun de „experiența” turiștilor care au plecat de cu dimineața crezând că pleacă fără probleme pe un drum județean dintr-o „Stațiune Turistică” și nici de „experiența” turiștilor care numai dintr-o dragoste incredibilă de munte nu au abandonat „lupta” cu drumul ca să ajungă la noi”, a precizat Valentin Calcan, președintela Asociației Turistice Padina – Peștera.

Au fost întregi în care nu s-a putut circula pe cele două Drumuri Județene din munte.

„Zăpada are acum 20-25 de centimetri. În această după-amiază aşteptăm utilajele să deszăpezească. Vor face pârtie pe zona Dichiu. Deja sunt maşini ale hotelierilor din zonă care aşteaptă să urce în spatele utilajelor. Turiştii dacă nu au 4×4 riscă să rămână împotmoliţi”, ne-a spus şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Deaconescu.

Recomandări pentru turişti, din partea jandarmilor montani:

– înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale;
– să aveţi autovehiculele echipate corespunzător, pentru condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată etc.);
– să folosiţi drumurile deschise circulaţiei;
– să solicitaţi sprijinul Jandarmeriei Montane sau Serviciului Salvamont Salvaspeo specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Articolul precedentDepistat de polițiști în timp ce transporta ilegal 300 de kilograme de cetină
Articolul următorAngajat de la o societate de colectare a gunoiului, atacat cu furca. Agresorul s-a ales cu dosar penal