La Târgoviște s-a trecut de urgență la dezinfectarea tuturor mijloacelor de transport în comun persoane, aparținând societății de transport a municipalității. Acțiunea este etapizată pe durata a mai multe zile. La nivel național măsura a fost anunțată ca fiind obligatorie, începând din data de 9 martie.

Acțiuni transport în comun

Autoritățile locale din Târgoviște au răspuns imediat după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că:

„A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport.”

Sursa foto-facebook, Daniel Cristian Stan

„In aceasta noapte, toate mijloacele de transport apartinand SC SERVICII PUBLICE MUNICIPALE TÂRGOVIȘTE, fac obiectul unei actiuni de dezinfectie in vederea combaterii efectelor COVID-19!
Totodata, pe tot parcursul zilelor urmatoare, se va desfasura un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere si a altor elemente de sprijin din autobuze si microbuze!”

A scris chiar edilul șef al orașului, pe pagina sa de facebook, ilustrând postarea cu fotografii de la debutul acțiunii de la Târgoviște.

Măsuri obligatorii. Coronavirus România

Cei de la Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României au mai anunțat (9 martie 2020, ora 20.00) și că:

A fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.
A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.
De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.
Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c.
Pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul direcției de sănătate publică.
Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.

Articolul precedentUpdate| Două femei spulberate de un autoturism , la intrarea în municipiul Târgoviște
Articolul următorUpdate| Universitatea „Valahia” din Târgoviște își suspendă cursurile (11-23 martie), din cauza coronavirusului. Trei studenți izolați la domiciliu