Administrația târgovișteană anunță că în perioada 25-30 iunie vor fi efectuate tratamente de dezinsecție la sol, la nivelul muncipiului. Aproximativ în aceiași perioadă, 23-27 iunie, au loc și aviotratamente. Proprietarii de animale de companie, deținătorii de stupi și chiar proprietarii de animale mari ce pășunează ar putea avea mari probleme, dacă nu introduc animalele într-o carantină severă, în această perioadă.

Concret, primăria Târgoviște avertizează că:

„Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Salubritate, aduce la cunoștința cetățenilor că în perioada 25 – 30 iunie 2019 acțiunea de dezinsecție la sol pe domeniul public (parcuri și locuri de joacă) va fi repetată, fiind a doua acțiune de acest fel, din acest an.

Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt: SOLFAC TRIO, FASTAC ACTIV,FENDONA, substanțe ecologice omologate de Ministerul Mediului, Sănătății și Silviculturii.

Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 și vizează parcurile și locurile de joacă din Microraioanele de pe raza Municipiului Târgoviște.
Rugăm apicultorii să ia măsurile ce se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Acest program ar putea fi modificat în situația în care condițiile meteo vor fi neprielnice și nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.”

În perioada 23-27 iunie 2019, tot la Târgoviște, vor fi efectuate și aviotratamente, astfel că cel puțin pentru câteva zile orașul va fi sub asediul substanțeleor de combatare a insectelor (muște, țânțari, căpușe) atât din aer cât și de la nivelul solului, pentru apicultorii din zona Târgoviștei acest interval însemnând o carantină totală.