La  Târgoviște, în perioada 09.05.2022 – 25.05.2022 se va derula prima etapă a acțiunii de dezinsecție la sol, pe domeniul public.

Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (tigru de platan, țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt ecologice și sunt omologate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acestea sunt: K – Othrine Sc 25 (Flow), Solfac Combi N.F., Solfac Ew 50, Fastac Activ, Fendona, Faster 10 Ce, Karate  Zeon, Exit 100sc/Ec și Microsin.

Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 23.00 – 06.00 și vizează parcurile, locurile de joacă, spațiile verzi din microraioane, aliniamentele stradale și alte locuri publice.

Apicultorii sunt rugați să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Programul va suporta decalaje în situația în care condițiile meteo vor fi necorespunzătoare și nu permit desfășurarea acțiunii de dezinsecție.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentANAF: Declarația unică se depune până la 25 mai 2022, inclusiv
Articolul următorBacalaureat 2022. Calendarul probelor de evaluare a competențelor a fost modificat