„Cât ai muncit la el? O grămadă de zile și nu m-a plătit. Dar l-a plătit pe tatăl tău? Nu i-a dat. Dar celălalt îi dă, nu? Virgil ăsta. Da. Deci practic tu muncești și tatăl tău vine și ia banii. Da”, a fost dialogul dintre copil și asistentul social imediat după ce minorul a fost găsit pe câmp, cu vacile.

Mihai a muncit încă de anul trecut, pe când avea doar 11 ani, la un individ din Pătroaia, care nici măcar nu l-a plătit, conform declaraţiei puştiului, iar anul acesta se speteşte în Găești. În urma primirii acestei informații, polițiștii locali din Găești și asistentul social de la Primărie l-au găsit pe cel mic pe câmp, cu vacile.

Băiatul a recunoscut în fața autorităților că primește bani de la diverși crescători de animale.

Poliția din Găești și DGASPC Dâmbovița au preluat cazul în regim de urgență. Au aflat că locuia la un localnic, iar ziua stătea cu vacile, pe câmp.

Mihai are o poveste extremde tristă. Mama l-a părăsit, mai are 4 surori și 3 frați și este obligat de propriul părinte să se lupte cu viața și cu nedreptatea încă de la o vârstă foarte fragedă, fără să urmeze vreo formă de învățământ.

Bietul copil le-a spus autorităților că niciunul dintre cei șapte frați nu mai e acasă, ci sunt în grija Protecției Copilului.

Pe tatăl său l-am găsit în stare de ebrietate. Se mândrește cu faptul că are zece copii, dar acum a rămas „liber ca taxiul”.

„Copilul nu a fost la muncă. A fost să se joace cu copiii lui Geaba. A fost la Bădeasa. Mi-a spus că nu muncește. Eu nu l-am pus la treabă. Eu am zece fete, zece copii. Am rămas liber ca taxiul. Nevasta e plecată pe la Brăila, copiii pe la Târgoviște, pe la mama dreacu”, a fost reacția lui Lucian Romanescu, tatăl copilului.

FOTO: Tatăl băiatului
FOTO: Tatăl băiatului

Când a aflat că cel mic a fost dat în grija unor asistenți maternali, bărbatul a izbucnit în plâns.

„Mama lui e de vină. E plecată tocmai la Buzău, la mama dracului, la o fermă de vaci. De ce mi l-a luat? Să mi-l dea înapoi”, a spus bărbatul.

Poliția din Găești a întocmit un dosar penal pentru trafic de minori și exploatarea persoanelor vulnerabile.

„Politistii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați că un minor de 11 ani, a fost exploatat de mai mult timp, fiind folosit la îngrijirea animalelor de către 2 bărbați, unul din Găești, iar celălalt din Crângurile. Pentru activitatea desfășurată, minorul era răsplătit cu bani, iar o parte dintre aceștia erau colectași de către tatăl său. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori și exploatarea persoanelor vulnerabile”, a precizat Alexandra Ciurea, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Dosarul penal urmează a fi declinat către D.I.I.C.O.T. De asemenea, copilul a fost luat de lângă tatăl său și trimis într-un centru de plasament din Târgoviște.

 

Articolul precedentAccident pe DN1A, în Dâmbovița, cu trei autoturisme implicate
Articolul următorFOTO Campania Donează sânge – salvează o viață