Perioada de vară autentică nu a durat foarte mult. Meteorologii au emis noi atenționări de instabilitate atmosferică accentuata, pentru mai multe zone din țară. În Dâmbovița vor fi din nou ploi abundente și furtuni, mai întâi în data de 28 iunie, în nordul județului, iar apoi extinse (29 iunie) la nivelul întregului județ.

Conform celei mai recente atenționări emise de meteorologi:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărți

  În intervalul menționat, în nord-estul, nordul, centrul și nord-vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Sub incidența aceastei atenționări intră doar nordul județului Dâmbovița (zona de munte). Ulterior însă, întregul județ va intră sub incidența unei atenționări de tip cod galben de instabilitate atmosferică.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 10:00 – 30 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, precum și în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp

Notă: Disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Au precizat cei de la ANM.

Articolul precedentLiviu Dragnea, greva foamei în pușcărie. Postul Realitatea PLUS a fost scos de pe televizoarele din penitenciar
Articolul următorAlte 291 de cazuri noi de coronavirus. 16 sunt în Dâmbovița, unde totalul cazurilor a ajuns la 507