Chinezii din provicia Guilin au sosit, din nou, în Târgoviște, vineri, 19 octombrie. Au fost primiți la Primăria Târgoviște de către autoritățile locale și județene. Vizita se dovedește a fi prima în care chinezii s-au angajat că vor investi în Târgoviște.

Grupul chinez a fost format din reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupă de dezvoltare, turism, cultură, educaţie, este condus de Bai Sontago – secretar adjunct al Comitetului Municipal. Oficialii străinii au precizat că vor amenaja în Târgoviște o zonă verde, după un model din îndepărtata Chină.

„Astăzi, împreună cu domnul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României și cu domnul Daniel Comănescu, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, am avut onoarea de a primi la Primăria Târgoviște vizită unei delegații din orașul Guilin, Republica Populară Chineză, oraș care, începând cu luna august a acestui an, este partenerul municipiului Târgoviște în cadrul unui acord de cooperare în domenii cum ar fi administrația publică, economia, educația, cultură, mediul sau dezvoltarea locală. Delegația din China a fost condusă de către domnul Băi Songtao, secretar adjunct al Comitetului Municipal al orașului Guilin, fiind însoțit de către reprezentanți ai administrației publice locale cu atribuții pe zona de turism, dezvoltare industrială, cultură, afaceri externe, precum și de către reprezentanți ai mediului de afaceri”, a precizat primarul Cristian Stan.

Orașul Guilin are o populație de aproximativ 5 milioane de locuitori, o vechime de peste 2.000 de ani, o dezvoltare economică puternică, 8 universități, peste 200.000 de studenți, iar regiunea este vizitată de sute de milioane de turiști anual.

„Întâlnirea s-a dovedit deosebit de utilă din perspectiva unei viitoare colaborări, colaborare care se va baza atât pe schimburile culturale dintre cele 2 părți, cât și pe valorificarea uriașului potențial economic al partenerului chinez, sub formă unor investiții directe în municipiul Târgoviște”, a mai spus edilul.

Cele două părți au convenit că vor face un schimb de studenţi şi de cadre didactice universitare de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte. De asemenea, chinezii s-au arătat interesați și de domeniul pomiculturii şi pisciculturii, ramuri economice foarte dezvoltate în Regiunea Guangxi.

Articolul precedentCrizantema de Aur 2018. Marele trofeu rămâne acasă
Articolul următorAu scăpar ușor. Trei scandalagii din Găești plasați sub control judiciar