Meteorologii au emis o informare meteorologică de disconfort temic accentuat pentru majoritatea regiunilor țării, dar în special pentru sudul și sud-estul țării. temperaturile vor fi caniculare, în această parte a țării, timp de cel puțin 72 de ore.

Informarea meteorologică emisă de specialiștii de la ANM este valabilă pentru intervalul 23-25 august. Conform ANM:

Fenomene vizate: disconfort termic
Interval de valabilitate: 23, 24, 25 august
Zone afectate: conform textului

 În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35…36 de grade local în Oltenia și Muntenia și izolat în Banat și Crișana, unde și nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime cuprinse în general între 19 și 22 de grade.

Notă: În special în după-amiaza și seara de duminică (25 august), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele montane.

Și județul Dâmbovița va resimți din plin această perioadă cu temperaturi de foc. La Târgoviște sunt prognozate temperaturi diurne maxime cuprinse între 31-33 de grade Celsius ( în perioada 23-25 august). Până în data de 1 septembrie temperaturile diurne nu vor coborâ sub valoarea de 30 de grade Celsius. În plus, nivelul de precipitații, pentru această perioada (23 august-1 septembrie), este zero, pentru zona Târgoviște.