Meteorologii anunță o zi cu disconfort termic ridicat, în toată zona de sud-est a României. Temperaturile ridicate vor fi resimțite puternic și de locuitorii județului Dâmbovița. În același timp, pentru zona Munteniei a fost emisă și o atenționare de tip cod galben de averse torențiale. Deocamdată, avertizarea nu vizează și județul Dâmbovița.

Încet dar singur, avertizările emise de meteorologi se schimbă. Nu mai este vorba de coduri ce vizează ploi torențieale ci disconfort termic accentuat, din cauza temperaturilor foarte ridicate, ce se apropie de pragul de caniculă. Pe parcursul zilei de 30 iunie, este emisă o atenționare de acest tip, ce vizează și județul Dâmbovița. Conform ANM:

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00
Fenomene vizate: disconfort termic

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, marți (30 iunie) în regiunile sudice și sud-estice, unde temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) și în cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, în general, între 32 și 34 de grade. Mai ales în zonele de câmpie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Notă: Disconfortul termic se va menține accentuat și în următoarele zile, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie.

În același timp, pentru estul țării a fost emisă și o atenționare de tip cod galben, de averse torențiale, ce, deocamdată, nu vizează și județul Dâmbovița.

Imagine

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 20:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

  În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 12. Țara arde și PSD-ul hărțuiește
Articolul următorFoto| Au semnat! Antrenori noi la Chindia Târgoviște. Cuplul Săndoi-Năstase încearcă salvarea de la retrogradare