Târgovișteanca Sorana Cîrstea este singura jucătoare de tenis din România ce a reușit să ajungă în turul a treilea la US Open 2019. Cîrstea ar fi putut să o întâlnească pe Simona Halep, nr. 4 mondial, în runda cu numărul trei a turneului american, dar va juca cu Taylor Townsed.

Soran Cîrstea (nr.106 WTA) și-a luat revanșa în fața ibericei, născută în Republica Moldova (Chișinău), Tatiana Bolsova (nr.100 WTA), după ce aceasta din urmă a învins-o în turul doi la Roland Garros, în acest an.

FotoComplex terenuri US Open

Pe hard-ul american de la Flushing Meadows, povestea întâlnirii dintre cele două, de la Openul de la Paris, părea să se repete, în sensul în care Sorana, deși a condus în primul set, a pierdut partida. După un prim set cedat inexplcabil (3-6), după ce a cedat 5 game-uri consecutiv, Sorana și-a revenit, însă, la US Open 2019.

La capătul unei partide în care a reușit să gestioneze mai bine momentele complicate, în special în serturile doi și trei, Cîrstea reușește să se impună cu (3/6, 6/4,6/2) și prin calificarea în turul III egalează cea mai bună performanță a sa la US Open.

Din păcate, duelul românesc din turul al treilea, Cîrstea-Halep, nu va mai avea loc, după ce Halep (nr.4 WTA) a pierdut surprinzător, și dramatic în același timp, în fața americancei Taylor Towwnsed (6/2,3/6,6/7).

Sorana Cîrstea rămâne singura româncă pe tabloul de simplu feminin de la US Open, ce reușește să acceadă în turul III, pentru că și Ana Bogdan, cea de-a treia româncă ce a jucat în turul II, a pierdut categoric (în două seturi) în fața Petrei Martic, în această fază a competiției.

La US Open 2019 patru românce au participat direct pe tabloul principal, al competiției feminine, alte 7 jucând în calificările competiției.

Articolul precedentDJ 720 E Gara Târgoviște Sud – Centura Municipiului Târgoviște prinde contur
Articolul următorUrmărită internațional pentru furt, a fost reținută la Tărtășești, în Dâmbovița