Doi copii, frate și soră, de 9 și respectiv 7 ani, au căzut într-o groapă excavată plină cu apă, în satul Bălteni, comuna Conțești din Dâmbovița. Pompierii și medicii de la Ambulanță fac eforturi disperate pentru a îi resuscita, după ce au fost cu greu scoși din groapa plină cu apă.

Foto- Locul incidentului Bălteni, comuna Conțești

Update ora 14.00

Cei doi copii au fost scoși din gropa plină cu apă(dimensiune groapă- 20×20 metri, adâncime apă 2m). S-a încercat resuscitarea acestora timp de zeci de minute. Din păcate, amândoi au fost declarați decedați, de medicii de la Ambulanță, prezenți la fața locului

Știre inițială ora 13.30

Accidentul s-a produs în satul Bălteni, comuna Conțești, județul Dâmbovița, populat aproape exclusiv de o comunitate de etnie romă. Cei doi copii, un băiat de 9 ani și o fată de 7 ani, se pare că se jucau pe marginea unei gropi excavate, de lângă stația de epurare a apei, din localitate, și au căzut în groapa plină cu apă.

(Video)-Moment căutare copii, înainte de a fi scoși de pompieri

(Susa youtube, via www.voceadambovitei.ro)

La fața locului au fost solicitați pompierii de la ISU Dâmbovița, ce au deplasat forțe impresionante pentru intervenție, 2 ASAS, o barcă, 2 motopompe, 1 ambulanță SMURD și trei ambulanțe SAJ. Cei doi copii 2 nu au fost găsiți inițial.

S-a solicitat și intervenția scafandrilor de la ISU București-Ilfov.

Într-un final copii au fost recuperați din groapa plină cu apă. La fața locului se fac intervenții disperate pentru resuscitarea acestora, dar, cel mai probabil, vor fi declarați decedați. Copii au stat zeci de minute prinși sub apă.

Articolul precedentIarnă în toată regula în Bucegi. Un singur traseu este deschis pentru turiști
Articolul următorCSM Târgoviște a câștigat medaliile de bronz în campionatul primei divizii de volei feminin