DIICOT a anunţat, vineri, că a dispus trimiterea în judecată a zece inculpaţi, bănuiţi de pentru trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor şi trafic de influenţă.
Gruparea acţiona în Spania şi există indicii că unul dintre inculpaţi a primit bani pentru a interveni pe lângă oficiali din IGPR. De asemenea, gruparea oferea Poliţiei informaţii despre clanurile rivale, pentru a scăpa de concurenţă.
  ”Prin rechizitoriul din data de 18.10.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor T.M., F.L.G., C.P., N.L., S.A.D., C.C.M., C. A., B.A.E., G.L.N. şi G.L.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare a banilor şi trafic de influenţă”, a transmis, vneri, DIICOT.
Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2013, gruparea ”a acţionat în mod coordonat în ceea ce priveşte recrutarea şi exploatarea prin obligarea la practicarea prostituţiei a unor tinere pe teritoriul Spaniei, în zona oraşului Madrid, precum şi spălarea sumelor de bani obţinute din săvârşirea de infracţiuni”.
”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul T. M. a avut reşedinţa obişnuită în Madrid, localitatea Parla, Spania, unde locuia împreună cu alţi membri ai organizaţiei, respectiv inculpaţii P.C. şi L.N., controlând activitatea grupării, care acoperea o mare parte din provincia Madrid, fiind stabilită în sarcina acestuia săvârşirea unor infracţiuni în oraşul Madrid, Coslada şi Rivas Vaciamadrid, printre altele, acestea fiind documentate atât prin intermediul probelor obţinute de către autorităţile judiciare din Spania, cât şi prin probatoriului administrat în cauză de către autorităţile judiciare din România. Autorităţile judiciare din Spania au administrat probe conform cărora inculpaţii T. M., F. G. F., A. C., G. L. N., G. L. A. au săvârşit, în jurul oraşului Madrid, infracţiuni de exploatare sexuală, vătămări, constrângeri, potrivit denunţurilor depuse în Spania”, a mai transmis DIICOT.
Procurorii precizează că, la sfârşitul anului 2014, în oraşul Parla (Madrid), în imediata apropiere a domiciliului inculpatului T. M., a fost detonată o încărcătură explozivă, în urma căreia un cetăţean de naţionalitate română şi-a pierdut o mână şi un picior, fapt care a stat la baza deschiderii unui dosar penal de către Judecătoria de Instrucţie Numărul Unu din Parla (Madrid).
”Din cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Spania, a rezultat faptul că respectivul accident s-a produs în momentul în care victima se pregătea să instaleze dispozitivul exploziv, la ordinul unui cetăţean român, în vehiculul folosit în mod obişnuit de către inculpatul T. M., acest accident fiind relatat şi făcut public în mass-media din Spania. Cel care a pus la cale tentativa de omor, era mâna dreaptă a unui cunoscut lider, care ispăseşte la ora actuală o condamnare în România şi care s-a aflat la conducerea interlopilor români din Spania timp de mai mulţi ani”, a mai transmis DIICOT.
Sursa citată a precizat că, la data de 13.06.2017, organele judiciare din România au iniţiat constituirea unei echipe comune de anchetă împreună cu autorităţile judiciare din Spania care a avut drept obiectiv clarificarea structurii organizatorice a grupului şi rolul fiecărei persoane dintre cele investigate în România şi Spania în ceea ce priveşte infracţiunile enumerate mai sus şi a altora care ar putea rezulta în timpul investigaţiilor comune.
”Un alt obiectiv stabilit a fost destructurarea organizaţiei criminale activă în ambele ţări, urmând a fi identificaţi toţi membrii acestui grup infracţional şi participaţia fiecărui membru. Astfel, au fost localizate mai multe persoane de sex feminin pe care inculpatul T.M. le-a determinat la practicarea prostituţiei în Poligonul Industrial LA CANTUENA din Fuenlabrada, Madrid. De asemenea, s-a stabilit totodată faptul că inculpatul T.M. îşi desfăşura activitatea de proxenetism şi prin determinarea altor persoane de sex feminin la practicarea prostituţiei în diferite cluburi de noapte, victimele fiind atent supravegheate de către acesta”, mai arată DIICOT.
În perioada 2013 – noiembrie 2017, la această grupare infracţională au aderat şi au sprijinit mai mulţi inculpaţi.
”Ulterior, la această grupare a aderat inculpatul C.C.M. care a contribuit cu informaţii obţinute în mod ilegal de la angajaţi ai Poliţiei Române cu privire la date si informaţii cu caracter personal nedestinate publicităţii, pe care le-a pus la dispoziţia inculpatului T.M. pentru ca acesta să poată interveni să influenţeze declaraţiile unor persoane de sex feminin care au depus plângeri în faţa autorităţilor judiciare din Spania, fiind victime ale grupului infracţional. Din probele administrate în cauză a mai reieşit faptul că, începând cu data de 01 mai 2016, inculpatul C.C.M. a primit de la inculpatul T.M. mai multe sume de bani pentru a-şi exercita influenţa asupra unor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul IGPR, în scopul determinării acestora să îndeplinească anumite acte ce intrau în atribuţiunile lor de serviciu şi anume să realizeze transferul numitei B.M. ( sora inculpatei M.A.E.) agent şef de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Drăgăneşti Vlaşca din cadrul IPJ Teleorman, într-o altă funcţie din cadrul IGPR, astfel încât să creeze inculpatului T.M. o mai bună sursă de informare în ceea ce priveşte activităţile de cercetare penală efectuate în dosare de urmărire penală şi să-i asigure acestuia o anumită protecţie”, au mai transmis procurorii.
De asemenea a rezultat faptul că, inculpatul C.C.M. în baza unei înţelegeri prestabilite cu inculpatul T.M. au transmis date şi informaţii unele reale, altele nereale organelor de poliţie pentru ca astfel să poată beneficia de imaginea unor cetăţeni oneşti care vin în sprijinul organelor judiciare din România. În realitate însă aceştia urmăreau ca, prin informaţiile furnizate organelor de poliţie, să fie destructurate grupările rivale, pentru ca astfel să poată să-şi dezvolte cât mai mult propriul grup infracţional în scopul obţinerii unor foloase materiale cât mai mari.
Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, aceştia deţineau controlul asupra activităţilor realizate în Madrid, în Poligonul Industrial LA CANTUENA, Fuenlabrada, unde încasau o taxă săptămânală de cel puţin 100 Euro de la victimele care practicau prostituţia în acel loc.
În anul 2017 inculpatul T.M. a fost arestat într-o altă cauză, funcţia de supervizor şi cea legată de strângerea banilor din Poligon fiind preluată de către inculpata M.A.E. De asemenea, s-a stabilit faptul că aceasta a transportat, în mai multe rânduri, sume de bani în România, pentru a-i da inculpatului T.M.
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată de autorităţile judiciare din Spania, la domiciliul inculpatei M.A.E., au fost găsite notiţe scrise, referitoare la controlul exercitat de către aceasta în ceea ce priveşte activităţile persoanelor vătămate din Poligonul LA CANTUENA, precum şi însemnări cu privire la poziţia ocupată de către fiecare victimă în acel loc.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Dâmboviţa.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentSucuri și obiecte de igienă personală, donate de preoți bolnavilor de la Centrul de Reabilitare Țuicani
Articolul următorVal de aer tropical în România. Temperaturile ajung până la 25 de grade în Europa Centrală şi de Est