Patru angajați ai RAR Dâmbovița sunt cercetate sub control judiciar, după ce aceștia au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 300 lei, dar și foloase necuvenite constând în produse alimentare, în înmatriculării vehiculelor, „fără constatarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor verificate”.

„La data de 27 februarie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a următorilor inculpați – ingineri în cadrul R.A.R. Dâmbovița: S.S., pentru săvârșirea în concurs a șase infracțiuni de luare de mită, P.C.V., pentru săvârșirea în concurs a patru infracțiuni de luare de mită, T.C.F., pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale), A.L., cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și S.M. – persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea în concurs a două infracțiuni de trafic de influență”, se arată într-un comunicat al DGA Dâmbovița.

În fapt, în urma activităților de cercetare penală desfășurate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și în baza ordonanțelor de delegare, s-a reușit probarea activității infracționale a inculpaților sub aspectul săvârșirii infracțiunilor menționate.

Mai exact, cei patru, în cursul anului 2017, au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 și 300 lei, dar și foloase necuvenite constând în produse alimentare, în scopul verificării tehnice a autovehiculelor în vederea eliberării cărților de identitate și a certificatelor de autenticitate, etapă premergătoare înmatriculării, fără constatarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor verificate.

„La data de 29.01.2018, ofițerii de poliție judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Dâmbovița, sub coordonarea procurorul de caz, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare și au pus în executare un număr de 14 mandate de aducere cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Argeș, Prahova, Giurgiu, Teleorman și Vâlcea”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor sume de bani, respectiv 373.122 lei, 2.300 euro și 160 lire sterline în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, I.G.P.R.-Direcția de Operațiuni Speciale și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Articolul precedent„ERASMUS OPEN DOORS”, la UVT
Articolul următorDâmbovița. Ajutoare de urgență pentru familii şi persoane singure