În perioada 10-13 octombrie a.c. Asociația DeVision organizează la Bran o tabără tematică pentru 20 de tineri în cadrul proiectului “All on board against fake news”,  finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret.
Scopul proiectului este acela de a atrage atenția tinerilor cu privire la fenomenul fake news și să creeze un board game care să-i ajute pe liceeni și studenți să înțeleagă cum se propagă știrile false și ce pot face pentru a le identifica și a împiedica răspândirea lor.
Timp de patru zile cei 20 de tineri cu vârsta între 16 și 20 de ani din Câmpulung, Sibiu, București, Reșița și Târgoviște vor participa la o serie de activități non-formale în urma cărora vor crea structura unui board game care să fie folosit de ei în discuțiile pe care le vor avea ulterior în licee și universități cu colegii lor pe tema știrilor false.
Printre tinerii implicați în proiect se numără și două eleve de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu”,  Antonia Popescu și Adina Cosma, care și-au dorit să fie parte din acest proiect pentru a crea un board game care să-i ajute pe tinerii ca ele să se protejeze de știrile false și să împiedice răspândirea lor.
Vor fi organizate ateliere și evenimente în unități de învățământ din toate cele cinci orașe în cadrul cărora cei 20 de tineri care vor acționa ca ambasadori ai proiectului vor discuta cu tinerii de vârsta lor despre ce este o știe, cum se strâng informațiile, care e diferența dintre fapte și opinii, ce este aceea o știre falsă, care sunt elementele la care trebuie să te uite ca să identifice o știre falsă și să prevină răspândirea lor, la ce trebuie să fie atenți când consumă conținut de pe rețelele sociale.
Tinerii implicați în proiect și-au propus să interacționeze cu 500 de elevi și studenți din comunitățile lor și să contribuie astfel la o creștere a gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la știrile false și să le ofere un instrument clar și creativ care să îi ajută să înțeleagă mai bine cum pot identifica și cum pot stopa răspândirea de știri false, mai ales prin intermediul rețelelor sociale.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentAngajări la Muzeul Romanței din Târgoviște
Articolul următorNaționala de Polo a bătut Portugalia după ce s-a pregătit la Complexul de Natație din Târgoviște