În urmă cu două zile (18 martie) ANSVSA anunța noul bilanț la nivel national, în ceea ce privește pesta porcină africană. Sunt 27 de județe, cu unul mai mult față de precedenta raportare, în care există focare active de PPA. La nivelul județului Dâmbovița, în perioada 12-18 martie, au fost declarate stinse două focare. În continuare sunt active însă 13 focare, fiind semnalate și 87 de cazuri la mistreți.

Statistic, la nivel național, conform ANSVSA:

 Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 243 de localități din 27 de județe, cu un număr de 532 de focare (dintre care 5 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații de tip A). În 11 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. 

Statistic este vorba de doua focare în plu,s față de precedenta raportare (12 martie) și de 27 de județe, față de 26 câte erau la precedenta raportare.

La nivelul județului Dâmbovița, unul dintre cele mai afectate din țară, situația, la data de 18 martie se prezenta în felul urmtor:

Au fost declarate „stinse” 56 de focare (dintre care unul într-o exploatație de tip A și 2 în exploatații comerciale). În continuare sunt active 13 focare (cu două mai puține decât în data de 12 martie) și sunt semnalate 87 de cazuri la mistreți.

În ceea ce privește situația despăgubiilor plătite de stat către proprietarii ale căror animale au fost eutanasiate, în Dâmbovița au fost plătite despăgubiri pentru 69 de exploatații din cele 75 afectate, în valoare de 4.330.400 de lei;

Articolul precedent31 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Numărul bolnavilor a ajuns la 308 (20 martie 2020)
Articolul următorGabriel Oprea, îndemn la mobilizare: Județele neinfectate cu coronavirus pot ajuta într-un efort național