Polițistii specializați în investigarea criminalității economice au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală!

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, o femeie în vârstă de 47, din municipiul Târgoviște, și un bărbat de 48 de ani, din localitatea Sotânga, cei doi fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 lit. c din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În urma activităților de cercetare penala, efectuate sub coordonarea procurorului de caz, a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – decembrie 2012, în calitate de administratori în drept/fap ai unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor, ar fi evidențiat cheltuieli fictive în actele contabile ale societății și în documentele legale prevazute de Codul fiscal, fiind creat un prejudiciu al bugetului de stat in valoare de 3.071.445 de lei.

Pe parcursul zilei de azi, 26 ianuarie, cei in cauză vor fi prezentați Tribunalului Dâmbovița pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 26 ianuarie: 2.877 de cazuri noi, 97 de decese
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE, invitați: ADRIAN GĂZDARU și GABRIEL FĂTU