Sărbătoare tradițional românească a iubirii, „Dragobete”, a fost marcată în Dâmbovița după cum a vrut fiecare dintre organizatorii de evenimente. 22, 23 și, în foarte puține cazuri, 24 februarie, au fost zilele în care au fost organizate manifestări dedicate evenimentului.

„Dragobete” – tradițional se sărbătorește pe 24 februarie.  Această sărbătoare a iubirii se află „în preajma zilelor Babei Dochia și a echinocțiului de primăvară. Mai ales în sudul României, există o perioadă întreagă, la îngemănarea lunilor februarie cu martie sau, cel mai adesea, în martie care sta sub semnul Dragobetelui”. În majoritatea locurilor, data celebrării este însă 24 februarie, această zi fiind consacrată oficial sărbătorii.Nu însă peste tot. În Dâmbovița, spre exemplu, în 2019, Dragobetele a fost sărbătorit în special în datele de 22 și 23 februarie.

De la instituțiile ale statului, cum ar fi Centrul Județean de Cultură Dâmbovița sau Biblioteca Județeană I.H. Rădulescu, ce au sărbătorit în data de 22 februarie și până la particulari ce au organizat, în diferite localuri, spectacole ce au purtat în titulatură Dragobete, organizate în data de 23 februarie, aproape nimeni nu s-a obosit să coreleze marcarea evenimentului cu data de 24 februarie.

Iată și câteva exemple.

Centrul Județean de cultură Dâmbovița– spectacol folcloric 22 februarie

Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu- atelier de creație, expoziție de pictură și momente muzicale-22 februarie

Particulari, organizare de evenimente23 februarie

Biblioteca comunală Bucșani, Dâmbovița, eveniment 23 februarie, cu participare deputat Claudia Gilia.

Articolul precedentCopilul născut de o minoră în vârstă de 13 ani este atent monitorizat de medici
Articolul următorBiciclist lovit de un autoturism, la Moreni