Nici în acest an sărbătoarea popular românească a iubirii, cunoscută sub numele de „Dragobete”, nu a fost uitată, în Dâmbovița. Un spectacol folcloric, sub titlul „La hanul cu veselie”, dedicat sărbătorii, va fi organizat la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.Spectacolul este organizat anual de către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița.

În 2019 acesta va avea loc în Amfiteatrul Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște.  „A devenit o tradiție ca, în preajma sărbătorii de Dragobete, publicul dâmbovițean să fie invitat la un eveniment folcloric extraordinar. Spectacolul, dedicat în exclusivitate iubirii, va fi susţinut de către Orchestra Populară ”Chindia”, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, alături de Ansamblul ”Junii Valahi”.

La hanul cu veselie” este un spectacol extraordinar de muzică populară, cu unele dintre cele mai frumoase cântece de dragoste ale folclorului românesc, abordarea muzicală fiind una inedită: soliștii prezenți vor interpreta piese muzicale din toate zonele țării.

An de an, evenimentul dorește să aducă valorile tradiţiei populare în conştiinţa publică şi bucuria în sufletul oamenilor. Intrarea este liberă.”

Spun cei de la centrul Județean de cultură Dâmbovița.

Spectacolul va avea loc în data de 22 februarie cu începere de la ora 17.00.

Articolul precedentCadru didacric respectat, cu dosar penal pentru a atacat un bebeluș de 6 luni. Ce s-a întâmplat
Articolul următorÎn sfârșit victorie! Sorana Cîrstea câștigă în primul tur la „Hungarian Ladies Open”