Direcția de Sanătate Publică Dâmbovița a amendat cu suma de 20.000 de lei societatea cormercială din Tărtșești unde s-au infectat cu coronavirus 5 cetățeni din Sri Lanka. Nu mai puțin de 27 de persoane ce au intrat în contact direct cu cetățenii din Sri Lanka,în cadrul fabricii , sunt acum în izolare la domiciliu.

Cei de la DSP Dâmbovița spun că au sancționat fabrica ce produce ambaleje pentru ouă, la Tărtășești, și în acelasi timp că s-au luat măsuri speciale în unitatea comercială unde lucrează cei confirmați cu coronavirus.

” Începând cu data de 28 aprilie 2020, la o societate comercială cu sediul în localitatea Tărtăşeşti, este în evoluţie un focar de colectivitate cu 5 cazuri confirmate până la acest moment, toţi cetăţeni din Sri Lanka. Aceste 5 cazuri au generat un număr de 27 de persoane aflate în contact direct, care au fost introduse în autoizolare la domiciliu împreună cu membrii familiilor lor.

Foto- Fabrică Tărtășesti

D.S.P. Dâmboviţa a dispus următoarele măsuri:

-dezinfecţia terminală în toate spaţiile utilizate frecventate de persoanele confirmate;

-realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru întreg personalul societăţii;

– monitorizarea zilnică a stării de sănătate a salariaţilor;

-internarea de urgenţă a persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19;

-dotarea tuturor salariaţilor cu echipament de protecţie;

-asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi utilizarea lor cu respectarea recomandărilor producătorului;

D.S.P. Dâmboviţa a sancţionat societatea comercială respectivă cu amendă în valoare de 20 000 de lei, pentru nerespectarea masurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite, astfel încît să prevină îmbolnăvirea lucrătorilor, conform HG 857/2011. Reamintim populaţiei că trebuie să respecte în continuare toate măsurile impuse de autorităţi, cu accent pe respectarea regulilor de igienă individuală şi limitarea contactului interuman.”

DIRECTOR EXECUTIV, COMP. RELAŢII PUBLICE Dr. Sorin STOICA

Se precizează într-un comunicat de presă al celor de la DSP Dâmbovița. La Tărtășesti sunt confirmate până acum 7 cazuri de infecție cu coronavirus.

Articolul precedentSituație inedită la Tărtășești, în Dâmbovița. Sunt șapte cazuri confirmate de coronavirus, iar din aceștia cinci sunt cetățeni din Sri Lanka
Articolul următorÎncă un deces, al treilea, în rândul celor infectați cu coronavirus la centrul de Asistență Medico Socială din Răcari