Preluând o postare a senatorului Adrian Țuțuianu, filiala dâmbovițeană a Pro România explică de ce partidul lui Victor Ponta nu va vota formula de buget, pentru 2019, propusă de Guvern. „E ireal unde s-a ajuns!” spun cei de la Pro România.

Într-o postare, pe pagina oficială de facebook, a partidului lui Victor Ponta, filiala Dâmbovița, se explică de ce parlamentarii acestei formațiuni politice nu vor vota bugetul propus de Guvernul Dăncilă, pentru anul 2019. În principal este vorba despre alocarea financiară pentru partidele politice parlamentare, alocare despre care, cei de la Pro România, spun că este „ireală”, depășind ca valoare orice alocare de acest fel din Europa.Iată mesajul transmis de cei de la pro România Dâmbovița:

„Finanțarea partidelor politice parlamentare de la bugetul statului este #scandaloasă: 90 de milioane de euro! Dacă, până în 2017, finanțarea se făcea ca procent din veniturile bugetului, acum se face ca procent din PIB.

‼️ATENȚIE: banii aceștia sunt diferiți de cei din care se restituie cheltuielile electorale partidelor care fac pragul de 3%.

PRIVIȚI ACEASTĂ COMPARAȚIE:
➡️Partidul Socialiștilor Europeni (PES) primește de la bugetul UE 16 milioane euro/an.
➡️Partidul Popular European (PPE) primește de la bugetul UE 24 milioane euro/an.
➡️Partidul Social Democrat (PSD) primește de la bugetul României 47 milioane euro/an.

‼️Subvenția partidelor politice este mai mare decât bugetul Academiei Române (409 > 334 milioane lei).

PRO ROMÂNIA solicită, prin amendament la buget, suspendarea finanțării partidelor pentru 2019 și transferul banilor către:
?comunitățile locale;
?proiectele începute de Guvernul Victor Ponta în Republica Moldova și lăsate neterminate (să nu uităm că acolo sunt alegeri foarte importante peste 2 săptămâni);
?domenii vulnerabile, subfinanțate sau care au „primit” finanțare ZERO.”

Articolul precedent„Filiera moldavă”. Chindia încearcă transferul a încă doi fotbaliști de prima ligă,ce au jucat în Moldova
Articolul următorCSM Târgoviște transferă o jucătoare, liberă de contract, pentru a respecta mai ușor regula U23