Ediția „Fotbal sub Turnul Chindiei”, în trei volume, a fost revăzută și adăugită. Gabriel Degeratu, autorul acestei impresionante lucrări despre un secol de sport cu balonul rotund la Târgoviște, aduce imformații în plus față de primele apariții.

Sunt multe întâmplări pasionante și în ediția revăzută și adăugită, care are în plus peste 200 de pagini și 700 de fotografii dintr-un secol de fotbal, dar și un semn de carte deosebit de sugestiv pentru istoria Târgoviștei.

În lucrarea „Fotbal sub Turnul Chindiei” puteți citi despre Felix Țopescu, tatăl vestitului comentator Cristian Țopescu, devenit ofițer de cavalerie la vestită școală de lângă gară, acolo unde este acum Jandarmeria Dâmbovița, despre emblematicul profesor Vasile Torje, care a actvat la liceele din oraș, de la cel militar până la Ienăchiță Văcărescu, dar și despre întîmplările cazone de la Orăștie ale jucătorului Constantin Titi Ionescu, ulterior vestit conducător al fotbalului târgoviștean în cea mai frumoasă perioada a să, cu C.S. Târgoviște.

„Îi vom cunoaște pe cei doi Costică din Răzvad, jurnaliștii Constantin Soci și Constantin Grigorescu de la ,,Uzina și Ogorul”, vom afla că vestitul portar Radu Ică Vartolomeu avea un frate la fel de celebru, profesorul Ioan N.Radu, profesor și maestru emerit al sportului în rachetomodelism, campion mondial la această disciplină. Prima poezie scrisă de un suporter al fotbaliștilor Metalului Târgoviște la întâia prezența în Divizia A reține și ea atenția,autorul este un elev în clasa a șaptea la Școală Generală Viforâta, Mircea Popescu, viitor conducător al echipei Conired P.A.S. Pucioasa care a evoluat în C în perioada 1999-2002, dar aflăm și despre unică prezența la un meci la Târgoviște a Cătălinei, fiica portarului Narcis Coman și impresiile deosebite ale acesteia,un copil în 1978 la meciul C.S-Dinamo București”, a precizat Gabriel Degeratu, autorul acetei lucrări în trei volume.

Zecile de suporteri care așteptau cu emoție ziarul ,,Sportul” pentru a afla ce note au luat de la ziariști favoriții lor Coman, Pitaru, Ene, Gheorghe, Gigi Tătaru, Sava și Marinescu și toate trăirile târgoviștenilor care cu urechea lipită de tranzistoare așteptau vești de la fotbaliști la emisiunea „Fotbal minut cu minut”, sunt elemente savuroase ale noii cărți.

Întîmplările cu Marele Nicolae Dobrin și prezența la meciurile de acasă și din deplasare ale târgoviștenilor a doamnei Maria Avanu, soția venerabilului Mișu Avanu rețin și ele atenția cititorilor că și multe povești de noutate din perioada „Micul Ajax”.

Lucrarea se încheie cu barajul ratat de Chindia din vara anului 2018 când ,,N-am fost tari cu Voluntari” și cu rândurile ,„Fotbal sub Turnul Chindiei”, o poveste fără de sfârșit. Istoria continuă…”

Gabriel Degerau este printre cei mai vechi corespodenţi ai TVR. Este fiul celui mai longegiv om de fotbal din judeţul nostru, fostul jucător şi preşedinte al Metalului şi CS-ului, Constantin (Titi) Ionescu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedent„Miercurea Alarmelor”. ISU Dâmbovița spune că exercițiul nu trebuie să provoace teamă
Articolul următorUPDATE: SJUT confirmă autenticitatea clip-ului cu „maidanezul” umblând pe holurile unității medicale