Târgovișteanca Sorana Cîrstea a părăsit turneul de Mare Slem de la Wimbledon, încă din turul inaugural. Sorana a fost depășită în doar două seturi de adolescenta americană Amanda Anisimova.

 

Sorana Cîrstea a evoluat la Wimbledon pentru prima dată la un turneu de tenis, după eliminarea din turul secund de la Roland Garros. Târgovișteanca a acuzat o accidentare încă de la începutul turneului de la Paris, iar această accidentare a ținut-o deprate de terenul de tenis până la Wimbledon.

În primul tur al competiției engleze Sorana (76 WTA) a întâlnit-o pe adolescenta americană Amanda Anisimova (26 WTA), cea care a elimint-o pe Simona Halep la turneul de la Roland Garros (sferturi de finală).

Amanda Anisimova (26 WTA)

Sorana Cîrstea (76 WTA)

Într-un meci dominat aproape de la un capăt la altul de jucătoarea americană (de doar 18 ani) Anisimova s-a impus cu 6-3,6-3, după o oră și 26 de minute.

Sorana a reușit, de-a lungul carierei, să ajungă doar în maximunm turul III la Wimbledon.

La  ediția din 2019 a turneului de la Wimbledon, dintre românce, au reușit să se califice în turul doi ,Mihaela Buzărnescu și Simona Halep (adversare în turul doi) și Monica Niculescu.

Articolul precedentOficial caniculă, în Dâmbovița. Indicele ITU de confort termic a fost depășit
Articolul următorChindia Târgoviște se impune clar, cu 5-0, în amicalul cu AS SR Brașov