Clienții companiei Enel Energie Muntenia SA, consumatori casnici, au primit recent notificări prin care sunt informați că tarifele la energia electrică vor crește cu 21%.

Este vorba atât de clienții rămași la serviciul universal, cât și de cei care au optat deja pentru piața concurențială.
 
Astfel, potrivit adevarul.ro, începând cu luna septembrie, preţul energiei electrice este de 0,394 lei/kwh, faţă de 0,325 lei/kwh cât este în contractul încheiat în anul 2020, preţul abonamentului fiind acelaşi, respectiv 0,6 lei/zi.

Deşi pare infimă, fiind vorba de numai 7 bani, această creştere a preţului pentru fiecare kwh este de peste 21%, preţul de aproape 0,4 lei/kwh referindu-se doar la preţul energiei electrice, la care se pot adăuga accize, taxer şi componente reglementate, după cum le numeşte chiar compania.

„Preţurile nu conţin accize, taxe şi componente reglementate. Pe toată perioada de valabilitate a condiţiilor economice, furnizorul va suporta integral costurile dezechilibrelor. (…)

Clientul, pe lângă preţul energiei menţionat mai sus, va trebui să achite, conform legislaţiei în vigoare şi tarifele reglementate pentru serviciile de transport, de sistem, tarifele de distribuţie, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, conform legislaţiei în vigoare, precum şi orice alte tarife reglementate introduse prin acte normative aplicabile pe perioada de consum facturată”, se menţionează în notificarea remisă clienţilor care au încheiat încă de anul trecut cu Enel un contract de furnizare a energiei electrice pe piaţa liberă.

Articolul precedentCe cred românii despre lupta internă din PNL și cui dau cele mai multe șanse la șefia partidului
Articolul următorDâmbovița: Bărbatul care și-a șantajat fosta concubină, în arest preventiv pentru 30 de zile