După o pauză de o lună (iunie) sirenele de alarmare publică, de la nivelul județului Dâmbovița, vor funcționa din nou. Reprezentanții ISU Dâmbovița anunță că exercițiul intitulat „Miercurea alarmelor” va fi efectuat din nou, miercuri 03.06.2019.

În luna iunie a.c. exercițiul de alarmare publică a populației și de testare a funcționării sistemului de avertizare, existent la nivelul județului Dâmbovița, nu a fost efectuat. S-a luat măsura neexecutări acestui exercițiu ,populația fiind avertizată că dacă va auzi deja celebrele sirene de alarmare acestea vor semnala o situație reală, pe parcursul lunii iunie. Asta în principal din cauza numeroaselor avertizări meteorologice, de tip Cod galben și Portocaliu ce au fost emise în luna iunie. În iulie alarmarea va funcționa după programul prestabilit.

Miercuri – 03 iulie, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor fi acționate echipamentele din cadrul sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare, deși pot genera disconfort în rândul populației.

Începând cu luna august a anului 2017, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.”

Departamentul de Comunicare ISU Dâmbovița

Articolul precedentCultură’n Șură a străbătut ulițele din Dâmbovița. Ce piese au urmărit țăranii
Articolul următorMiercuri vor răsuna, din nou, alarmele