Târgoviștea găzduiește în perioada 3-7 Mai, Olimpiada Națională de Fizică 2019. Lângă Turnul Chinidie se vor întrece aproape 600 de elevi, ce vor susține două probe de concurs, la Colegiul național „Ienăchiță Văcărescu” și Universitatea Valahia.

Olimpiada Națională de Fizică are loc, în 2019, în Târgoviște. Este un adevărat eveniment și în același timp o provocare pentru orașul dâmbovițean. Asta pentru că 567 de elevi din toată țara, plus profesorii coordonatori și inivitații sunt prezenți, pentru patru zile, în oraș, capacitatea de cazare a orașului fiind pusă la grea încercare în aceste zile.

FotoColegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”-Târgoviște 2019

Probele de concurs vor fi susținute la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” -proba teoretică, și Universitatea „Valahia”- proba practică.

FotoPagină facebook, Olimpiada Națională de Fizică Târgoviște 2019

Gazdele din Târgoviște (Inspectoratul Școlar Dâmbovița) s-au pregătit pentru eveniment din timp, fiind creată inclusiv o pagină specială de internet (onf.isj-db.ro) dar și una de facebook dedicate evenimentului, unde pot fi găsite toate informațiile necesare participanților, de la cazare până la programul de concurs.

Județul Dâmbovița este reprezentat la concursul din 2019 de 11 elevi: șase de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, trei de la Colegiul Național „Constantin Carabella”, din Târgoviște, și câte unul de la Școala Gimnazială „Nicolae Grigorescu” Titu și Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Moreni.

Cel mai mare număr de participanți, din aceiași unitate de învățământ, este dat de Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București – 38 de participanți.

Articolul precedentEu dau banu’, eu dau ora exactă, la Târgoviște
Articolul următorPe urmele Soranei. Sportiva de la CS Târgoviște,Evelyn Neacșu, câștigă un trofeu important la tenis juniori