A patra ediție a concursurilor montane dotate cu Cupa Floare de Colț s-a derulat în perioada 18-20 octombrie 2019, având ca organizator Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”.
Concursul, având cofinanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a desfășurat  la limita dintre masivele Bucegi și Leaota , pe valea Ialomiței, în zona Taberei Căprioara și a beneficiat de participarea a 8 echipe de câte patru tineri (2 fete şi 2 băieţi), cu vârsta între 14 şi 25 de ani, din judeţul Dâmboviţa, reprezentând mai multe unităţi de învăţământ sau ONG-uri.
În cursul primei zile, în frumoasa sală de mese a taberei Căprioara, tinerii au primit interesante informații legate de marcajele turistice, au văzut și chiar probat echipament de munte sau echipament specific pentru alpinism.
Ziua a doua a fost dedicată atelierelor practice, ceea ce s-a concretizat printr-o inedită drumeție pe valea Raciului, la captarea făcută în anii 60 pentru alimentarea cu apă a Hidrocentralei Moroeni (Gâlma) sau în probele pline de adrenalină constând în cățărare și rapel pe impresionanta Gâlmă a Ialomiței, o stâncă scăldată de blândul soare de toamnă. La întoarcerea de la aceste ateliere s-a făcut și o ecologizare a traseelor parcurse.
Ziua de duminică a început cu teoria orientării cu busolă, urmată de un animat concurs contratimp, cu echipe participante cu mare ardoare în câștigarea de puncte.
La final, fiecare participant a primit câte o medalie, iar echipele câte un trofeu simbolic. Practic, la sfârșitul taberei, a câștigat exuberanța tinerilor, a câștigat curiozitatea lor, a câștigat Educația altfel.
Acest nou proiect a fost cea de-a 90-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a implicat până în prezent, aproape 4500 de persoane în cei zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.
Articolul precedentPestă porcină africană în Argeș, zonă de protecție în Dâmbovița
Articolul următorFemeie spulberată de o mașină, la Bucșani, când traversa prin loc nepermis