A patra ediție a concursurilor montane dotate cu Cupa Floare de Colț s-a derulat în perioada 18-20 octombrie 2019, având ca organizator Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis”.
Concursul, având cofinanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a desfășurat  la limita dintre masivele Bucegi și Leaota , pe valea Ialomiței, în zona Taberei Căprioara și a beneficiat de participarea a 8 echipe de câte patru tineri (2 fete şi 2 băieţi), cu vârsta între 14 şi 25 de ani, din judeţul Dâmboviţa, reprezentând mai multe unităţi de învăţământ sau ONG-uri.
În cursul primei zile, în frumoasa sală de mese a taberei Căprioara, tinerii au primit interesante informații legate de marcajele turistice, au văzut și chiar probat echipament de munte sau echipament specific pentru alpinism.
Ziua a doua a fost dedicată atelierelor practice, ceea ce s-a concretizat printr-o inedită drumeție pe valea Raciului, la captarea făcută în anii 60 pentru alimentarea cu apă a Hidrocentralei Moroeni (Gâlma) sau în probele pline de adrenalină constând în cățărare și rapel pe impresionanta Gâlmă a Ialomiței, o stâncă scăldată de blândul soare de toamnă. La întoarcerea de la aceste ateliere s-a făcut și o ecologizare a traseelor parcurse.
Ziua de duminică a început cu teoria orientării cu busolă, urmată de un animat concurs contratimp, cu echipe participante cu mare ardoare în câștigarea de puncte.
La final, fiecare participant a primit câte o medalie, iar echipele câte un trofeu simbolic. Practic, la sfârșitul taberei, a câștigat exuberanța tinerilor, a câștigat curiozitatea lor, a câștigat Educația altfel.
Acest nou proiect a fost cea de-a 90-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a implicat până în prezent, aproape 4500 de persoane în cei zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.