O amplă acțiune de control, ce a vizat creșterea gradului de siguranță publică și prevenirea criminalității, a avut loc în ziua de duminică, 26 aprilie, în mai multe localități dâmbovițene. Au fost vizate municipiul Târgoviște si cinci comune din județul Dambovița. În urma acțiunii, ce a durat doar câteva ore, au fost depistate aproape 100 de infracțiuni.

În intervalul orar 12.30-17.30 (26 aprilie), la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a fost organizată  și desfășurată o acțiune, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, pe raza localitaților Târgoviște, Conțești, Potlogi, Cojasca, Crângurile si Corbii Mari.

Acțiunea a vizat creștere gradului de siguranță publică și prevenirea criminalității în toate formele ei, precum și verificarea respectării măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

În urma activităților desfășurate, polițistii au legitimat 399 de persoane și au controlat 220 de autovehicule, fiind totodată verificate 9 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 95 de sanctiuni contravenționale, dintre care 67 au fost pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, confrom prevederilor art. 1 din Ordonanța Miitară nr.3/2020, 18 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activitați comerciale ilicite si 6 pentru încalcarea prevederior Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea santiunilor aplicate se ridică la 129.945 de lei. Ca măsură complementară polițistii au reținut 4 permise de conducere și au confiscat 2 mc de material lemnos. La acțiune au participat și jandarmi, alături de polițistii dâmbovițeni.

Articolul precedentSateliții lui Elon Musk sunt considerați o formă de poluare, în viitorul apropiat, de către președinte SARM
Articolul următorCJ Dâmbovița a alocat peste 1,16 milioane de lei, către UAT-uri și unități medicale, ca ajutor în lupta pentru combaterea coronavirusului