CAPRIROM, Asociația Națională a Crescătorilor de Capre din România , a organizat în comuna Ulmi, din județul Dâmbovița, primul festival național al caprei.Ciudat este că data de debut festivalului (12.10.2018) coincide, după cum este anunțat și pe site-ul oficial al celor de la CAPRIROM, cu ziua internațională a OULUI (sărbătorită, din 1996, în a doua zi de vineri din octombrie).

Totuși,evenimentul de la Ulmi, din Dâmbovița, nu este nici o glumă și nici o farsă, cu toate că sloganul sub care se desfășoară acest festival este „Capra, izvor de sănătate”. Dealtfel, la eveniment, după cum se precizează și într-un comunicat de presă oficial, remis către mass-media de către CJ Dâmbovița:

(…)au fost prezenți și Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Antonel Jîjîie, prefectul județului Dâmbovița, alți reprezentanți ai administrației centrale, dar și ai autorităților locale și ai instituțiilor de profil din județ, conducerea Direcției pentru Agricultură Județeană Dâmbovița, precum și edili dâmbovițeni.”

 În deschiderea evenimentului, organizatorii au lansat, în mod oficial, campania de promovare a produselor obținute din lapte și carne de capră, cei prezenți la eveniment având și posibilitatea degustării acestor produse expuse de către micii producători din țară, membri ai Asociației CAPRIROM. Programul oficial a mai conținut și un program artistic. Ce a lipsit aproape cu desăvârșire, de la această primă ediție a Festivalului caprei, au fost chiar…caprele.

Sursa fotowww.cjd.ro

Articolul precedentSindicaliștii din Penitenciarul Găești îl acuză pe director de trafic de influență, abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale
Articolul următorIncendiu de vegetație în apropiere de A1. Trafic restricționat, lângă Petrești