În anul Centenar, autoritățile dâmbovițene și reprezentanții Armatei au organizat un ceremonial special, deosebit față de anii precedenți, cu ocazia Zilei Armatei (25 Octombrie).

În mod cu totul special, în 2018, ceremoniile, în cea mai mare parte a lor, au avut loc în incinta Complexului Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște (n.r unde se află simbolul orașului, „Turnul Chindiei”) și nu în incinta Garnizoanei Târgoviște (amplasată la Teiș, lângă Municipiul Târgoviște).

Într-un comunicat de presă, al CJ Dâmbovița, se precizează printre altele că marcarea evenimentului a avut următoarele repere:

„(…)Începând cu un ceremonial militar și religios, desfășurat la Cimitirul de Onoare Românesc, evenimentul a continuat la Curtea Domnească din Târgoviște, unde oficialitățile locale și județene au subliniat importanța Armatei Române pentru societatea românească și au transmis urări de bine tuturor cadrelor militare.(…)În continuare, a avut loc un moment artistic susținut de corul de copii ”Anastasis”, de la Catedrala Eroilor din Târgoviște. De asemenea, au fost acordate premii militarilor câștigători la concursurile organizate cu prilejul acestei zile. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea trupelor, dar și cu o expoziție de tehnică militară și armament.”

Comunicat de presă CJ Dâmbovița

 Sursa foto:Consiliul Județean Dâmbovița

Articolul precedentFoto-Video| Imagini apocaliptice, la un examen de redobândire permis auto. Sala este ca după cataclism
Articolul următorHALLOWEEN-ul, premieră pentru Teatrul Tony Bulandra