Primăria Vulcana Pandele, Consiliul Local Vulcana Pandele și Asociația Tradiție Pandeleană au fost amfitrionii unui eveniment, probabil unic pe meleaguri dâmbovițene, inaugurarea unui Monument al eroilor pandeleni în anul Centenarului Marii Uniri.

Având parteneri logistici de mare valoare (Cultul Eroilor Dambovita, subfiliala Vulcana Pandele a Cultului Eroilor A.N.C.E. „Regina Maria” ), dar și sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cel care, cu mare generozitate, a pus la dispoziția organizatorilor un pluton din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, col.(r) Vasile Radu – Primarul comunei a invitat autoritățile județene, primari din localități învecinate, cetățeni ai comunei, la dezvelirea unui monument simbolic al comunității pandelene.

Piatra de temelie a monumentului a fost pusă în 26 iulie 2018, în cadrul unui alt eveniment organizat în parteneriat cu Cultul Eroilor Dambovita, iar astăzi, 3 noiembrie 2018, dezvelirea monumentului a fost făcută de Senatorul Adrian Tutuianu și de Primarul Vasile Radu.

„Regia” evenimentului a fost asigurată de cpt. Mirela Aura Teodora Luca, Ofițer de relații publice al Garnizoanei Târgoviște.

După dezvelirea monumentului, a urmat un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți coordonat de Pc.Pr. Victor Drăghicesu, Consilier Eparhial. Au urmat alocuțiuni din partea Vicepreședintelui Senatului, conf.univ.dr. Adrian Tutuianu, din partea col.(r) Șerban Gheorghe – Președinte Cultul Eroilor Dambovita, prilej cu care a fost înmânată Medalia jubiliară „Centenarul Marii Uniri” primarului Vasile Radu.

Un moment emotionant, pentru întreaga asistență, a fost ocazionat de un scurt discurs ținut de doamna Ștefania Scheianu, fiica regretatului Gen.col.(r) Constantin Olteanu, fiu al comunei Vulcana Pandele. În discursul său, primarul Vasile Radu a menționat imboldul, dar și sprijinul Gen.mr.(retr.) Vasile Săvoiu, al multor cetățeni ai comunei, dar mai ales munca neostoită a maestrului Ovidiu Ștefan Dumitrescu artistul care a conceput și realizat monumentul.

Spre cinstirea celor 76 de eroi locali căzuți în Primul Război Mondial și ai celor 65 de eroi locali căzuți în cele de-al Doilea Război Mondial, au fost depuse coroane din partea parlamentarilor dâmbovițeni (Adrian Tutuianu, Vladuca Oana Silvia, Carmen Holban, Corneliu Stefan), a Consiliului Județean Dâmbovița (Președinte Daniel Comanescu, Administrator public Ionut Savoiu), a Cultul Eroilor Dambovita (Președinte – col.(r) Șerban Gheorghe, Primvicepreședinte – Prof.dr. George Coandă, cdor.(r) av.ing. Pavel Marian, ing.Posta Nicolae, col.(r) Emil Petrescu- Vicepresedinti, lt.-col.(r) Iov Dumitru -secretar executiv, președinții de subfilială de la Raciu, Dragodana, Pucheni etc.). A fost prezentă conducerea și membri ai Ancmrr Filiala-Dambovita, alte cadre militare active, în retragere și rezervă, cadre didactice, elevi, cetățeni de toate vârstele.

Atmosfera de sărbătoare a fost asigurată și de muzica asigurată de Orchestra de estradă „Angely’s”.

 

Articolul precedentWeekend negru, în Dâmbovița. Încă un biciclist a fost accidentat mortal. Este vorba de un minor
Articolul următorSe caută îngrijitori, asistenți și medici la Direcţia de Asistenţă Socială din Târgovişte