La exact 30 de ani distanță de „Revoluția din Decembrie 1989” sau de momentul de cădere a comunismului, în România, după cum mai sunt amintite evenimente, la Târgoviște a fost deschisă o expoziție inedită. Chiar în centrul orașului, în incinta Centrului de Informare Turistică a fost recreată atmosfera din interiorul unei locuințe din urmă cu 30 de ani.

Imagine

Expoziția din incinta Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, va putea fi vizitată în perioada 09-31 decembrie 2019,  „File din istorie – 30 de ani de la căderea comunismului”, este titulatura sub care organizatorii  au organizat expoziția. Au fost  aduse obiecte special pentru a recrea atmosfera unei locuințe din urmă cu trei decenii.

Imagine

Imagine

Puteți admira obiecte care, odinioară, se regăseau în majoritatea locuințelor românilor, cum ar fi pick – up, magnetonfon, fier de călcat cu cărbuni, telefon cu disc, uniforme școlare, cărți de istorie sau lampă cu gaz.

(Galerie foto)

Expoziția abordează, dintr-o perspectivă neutră, perioada comunismului, încercând să ofere o imagine de ansamblu asupra vieții cotidiene.

Evenimentul se desfășoară la inițiativa Primăriei Municipiului Târgoviște în colaborare cu Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița ( prin Filiala pentru Copii „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”), Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și cu sprijinul interpretei de muzică populară, Cristina Ilie.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică este situat în centrul orașului, în Piața Tricolorului.

Articolul precedentPeste 6000 de articole pirotehnice confiscate de polițiștii dâmbovițeni. Doi bărbați s-au ales cu dosar penal
Articolul următorVolei feminin| Victorie „mică” pentru CSM Târgoviște, pe terenul celor de la FC Argeș