De aproape o săptamână a fost nevoie pentru ca toți copacii căzuți pe DJ 713 (Trans Bucegi), în urma episodului de cod roșu de vânt din noaptea de 5-6 februarie, să poata fi îndepărtați. Cei de la Romsilva au reușit îndepărtarea tuturor copacilor, în data de 13 februarie, după cum anunță cei de la Asociația Turistică Padina-Peștera.

Într-o postare dintr-o pagina de socializare, cei de la Asociația Turistică Padina -Peștera anunță că, în sfârșit, DJ 713, arteră ce, pe primii 8 km (dintr-un total de 16), separă județele Dâmbovița și Prahova, a fost redată circulației.

Imagine

Foto-Trans Bucegi, 13 februarie 2020 (sursa -Asociația Turistică Padina Peștera)

”A fost redeschis TransBucegi.
info: Din cauza furtunii de săptămâna trecută, drumul a fost blocat de zeci de brazi căzuți. Astăzi Romsilva a terminat lucrările de înlăturare a acestora de pe carosabil.”

Au scris cei de la Asociația Padina-Peștera.

 

Foto-copaci doborâți de vânt (DN 71-intersecție cu DJ 713) 6 februarie 2020

În noaptea de 5-6 februarie, în zonă (munții Bucegi), în plin cod roșu de vânt puternic, aproximativ 100 de copaci au fost doborâți la pământ, de vântul puternic, făcând ca accesul auto, pe primii 8 km ai drumului (Trans Bucegi, segmentul DN 71-cabana Dichiu) să fie practic imposibil.

Trans Bucegi este redat circulației auto,însă doar parțial, pentru că, între km 8-16 ai arterei (platou munții Bucegi-Piatra Arsă), drumul este în continuare închis circulației rutiere, pe timp de iarnă cel puțin, din cauza ca drumul nu prezintă condiții de siguranță.