În Parcul Natural Bucegi, topirea ultimelor zăpezi a scos la lumină gunoaiele lăsate în urmă de turiștii certați cu bunul simț. Mai mulți voluntari dar și reprezentanți ai locurilor de cazare din zona turistică Padina au curățat principalele alei și drumuri de gresturi.
„Aceste gunoaie (mă refer la deșeurile aruncate) au fost aruncate peste iarnă, nu sunt de azi sau de ieri. Cu siguranță, nu au fost aruncate de către cei care campează în Padina. Asta pentru că nu a campat nimeni la -20 de grade în 3m de zăpadă. Și atunci, de unde sunt toate aceste gunoaie? Cine le-a aruncat? Cine, în loc să plătească la Supercom pentru ridicarea deșeurilor menajere, preferă să le arunce în pădure? Eu cred că aceste gunoaie au fost aruncate tot de către niște gunoaie”, scris pe Facebook, reprezentantul unui hotel din zonă.
Turiştii care aleg să campeze în zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa se plâng că autorităţile nu le oferă un minim de confort. Pe tot platoul Padina, o zonă turistică vizitată intens, există doar două pubele de gunoi.
În zonă nu există nici toalete ecologice. Pădurea de lângă râul Ialomiţa este plină de hârtii pe care turiştii le „abandonează” după ce îşi fac nevoile.
Grav este că, pentru zona Padina Peştera, autorităţile nu au elaborat deocamdată un regulament. Singurul camping amenajat din Bucegii dâmboviţeni se află la Zănoaga, investiţie a consiliului judeţean.
Pentru a rezolva problema, oficialii Primăriei Moroieni spun că au de gând să-şi înfiinţeze o societate de salubrizare.
Articolul precedentGuvernul a aprobat ajutoare de urgenţă pentru 107 familii şi persoane aflate în situaţii de necesitate
Articolul următor536 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă