Au reînceput lucrările de reabilitare la proiectul centurii ocolitoare a Municipiului Târgoviște. Este pentru a cincea oară când proiectul este atribuit, precedentele contacte fiind reziliate, după ce, în mai multe rânduri, nu s-a reușit finalizare proiectului.

Autoritățile locale târgoviștene promit că de această dată proiectul va fi finalizat. Este vorba, în linii mari, de reabilitarea a 13,8 km de șosea, dar și de construirea ( sau reabilitarea) mai multor poduri și pasaje, pe traseul proiectului.

Imagine

Proiectul a fost demarat în 2010 (semnare contract în 2009) și ar fi trebuit finalizat în anul 2012, cu ajutorul fondurilor europene. Au fost nu mai puțin de patru încercări anterioare de a finaliza acest proiect, dar de fiecare dată câștigătorii proiectului de execuție, asocieri de firme românești și străine, nu au reușit să finalizeze lucrarea, din varii motive. Dasemenea, de-a lungul timpului între Beneficiar ( Primăria Târgoviște) și constructori au existat numeroase litigii, unele dintre acestea fiind și în momentul de față în fața instanțelor, pentru rezolvare.(vezi galerie foto, lucrări actuale centură + Pod legătură DN 71)

În momentul de față, ianuarie 2020, Primăria Târgoviște a anunțat că noii constructori, ce au câștigat licitația de execuție, vor finaliza lucrarea până cel mai târziu finalul lui 2020.

Imagine

Dealtfel, după cum anunță primarul orașului, este vorba de împărțirea pe loturi a actualului proiect. Cinci loturi distincte de lucrări, pentru fiecare existând un contract separat. Este vorba de trei asocieri ce lucrează pe cele cinci loturi ale șantierului.

Imagine

În ceea ce privește lucrurile de pe loturile unde nu există lucări de construcție poduri sau pasaje, termenul de execuție va fi de șase luni, astfel că în vara acestui an lucrările vor fi finalizate, spun reprezentanții admisnistrației loacale.

Valoarea toală a lucrărilor este 120 de milioane de lei (Construcție și Montaj).