Accident grav petrecut, astăzi, la ieșire din Târgoviște, în Valea Voievozilor. Șoferul unui BMW care circula, spun martorii, cu viteză prea mare, a derapat și a lovit un muncitor care participa la niște lucrări de asfaltare, după care s-a oprit într-un gard al unei case. La rândul său, șoferul spune că a derapat pe mixtura abia împrăștiată de muncitori.

Accidentul a avut loc în Valea Voievozilor, acolo unde se execută lucrări de asfaltare. În acel moment munciorii stropeau drumul cu o soluție specială – emulsie care ajută la asfaltare. Pentru că nu avea răbdare, șoferul BMW-ului s-a băgat în depășire dar a derapat pe acea soluție, a lovit un muncitor și s-a proptit direct într-un gard. Angaatul societății de lucrări a fost rănit grav și transportat la Spitalul din Târgoviște.
„Muncitorul era în afara părții carosabile. El stătea cu telecomanda, are telecomanda cu fir lung și dirijează de ladistanță, că nu poate să stea acolo unde se dă emulsie. I-a venit mașină din față, a mers cu viteză, a intrat pe emulsie și s-a dus cu totul târâș și l-a luat pe colegul”, spune șeful de lucrări.
Șoferul spune însă că din cauza mixturii aplicate pe drum a derapat.
”Uite ce e pe stradă, e o chestie pe care o toarnă ei, o smoală. S-a învârtit mașina acolo”, a spus șoferul.
Proprietari casei s-au speriat teribil când au auzit zgomotul.
„Am auzit o bușitură puternică și am stins focul de la aragaz. Am văzut un om căruia îi curgea sânge. Era după pomul ăla săracul, se ridicase în fund, s-a târât și zicea vecina că are piciorul rupt că nu se putea scoale de acolo. A rupt și conucta de gaze, a intrat în gard. Zice că a mers încet, dar eu cred că a avut viteză, altfel se oprea”, a povestit proprietarul locuinței.
Muncitorii spun că lucrarea era semnalizată și că dacă șoferul ar fi fost atent ar fi evitat accidentul.
„Este o soluție care se dă înainte de a turna stratul de asfalt. Avemrepartizatorul la asfalt, la 200 de metri, pe care putea să îl vadă, cu echipă care toarnă asfalt. E o soluție specială pe care se lipește asfaltul, vâscoasă”
Polițiștii de la Rutieră au efectuat cercetarea la față locului și urmează să se stabilească cu exactitate toate împrejurările evenimentului. Pe numele șoferului polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul sîvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Articolul precedentAu furat tot ce puteau, la Târgoviște. Unul dintre autori a fost reținut, al doilea este căutat de polițiști
Articolul următorInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii de la Răcari