În aglomerație sau pur și simplu în fața unui monument, târgoviștenii au sărbătorit 1 decembrie. Vremea nu a fost una deloc favorabilă în Dâmbovița, pentru sărbători prelungite, în aer liber.

Imagine

Imagine

Imagine

Foto– Paradă 1 decembrie 2019 (Mănăstirea Dealu, Târgoviște)

Cum sărbătoare oficială, cea care include defilarea trupelor din Ministerul Apărării Naționale sau Ministerul de Interne, din Dâmbovița, a fost organizată într-o locație mai puțin obișnuită, dacă nu chiar neinspirată, de autorități, nu foarte mulți târgovișteni au putut lua parte la defilarea trupelor, momentul ce în fiecare an, de 1 Decembrie, este cel mai așteptat. La momentul defilării, ce a avut loc în vecinătatea Mănăstirii Dealu (coumuna Aninoasa, lângă Târgoviște) câteva sute de spectatori au avut loc, de-a lungul drumului, pentru a fi parte din ceremonii (vezi foto).

Imagine

Foto– 1 decembrie 2019, Parc Chindia Municipiul Târgoviște

Sursa foto– facebook, Ștefan Ciprian Olteanu

Alți târgovișteni au ales să sărbătorească în felul lor, în alt loc decât în cel ales de oficialități, dar fără defilare de trupe. În parcul „Chindia” din Târgoviște mai mulți localnici s-au adunat, ca în fiecare an, în fața statuii lui Vlad Țepeș și au afișat steaguri tricolore sau ale grupului denumit „Neam Unit” Deasemenea s-au intonat cântece patriotice. (vezi foto). Evenimentul este organizat anual de scriitorul Vasile Lupașc (centru imagine).