14 elevi de la Şcoala Liberă Waldorf din București, coordonați de profesorul Răzvan Ropotan, s-au plimbat pe traseele montane sau culturale din județul nostru.
În perioada 20 – 23 mai ei au beneficiat de servicii de cazare și masă la pensiunea Gură de Rai, din frumoasa zonă a bazinetului Padina și au participat la multiple activități cu specific montan, și nu numai.
„De-a lungul celor 4 zile petrecute în zona montană, au vizitat Turbăria Lăptici, tunelul din Cheile Tătarului, Izbucul Coteanu, Cascada Doamnelor, sediul Salvamont Dâmbovița etc. sau au fost implicați în activități de alpinism (rapel, cățărare asigurată) în zona Vărăria Mică sau de orientare sportivă, pe bază de busolă. Unul din momentele speciale ale turei a fost vizitarea Peșterii Ialomiței și, probabil caz unic în istoria acestui monument natural, susținerea de către elevi a unui mic concert de flaut în cea mai mare sală a peșterii, în Grota Urșilor”, a precizat Ileana Bocanciu, președinte Asociației Ecologice FLoare de Colț (AEFC).
După trei zile petrecute în munte au urmat și ceva momente emoționante, pline de istorie, la Mănăstirea Dealu și la Curtea Domnească.
 
Articolul precedentTrei mașini s-au ciocnit pe DN 1 A în Crevedia. O persoană a fost rănită ușor
Articolul următorRezultate parțiale Europarlamentare 2019 în Dâmbovița. PSD – 32,8%; PNL – 26,1%; USR – 15,6%