Pompierii dâmbovițeni sunt de-a dreptul compleșiți de multitudinea de intervenții, la care sunt solicitați în ultimele zile. În cele mai multe cazuri este vorba de incendii de vegetație uscată, aproape sigur puse intenționat, care s-au extins cu rapiditate și au amenințat chiar zonele rezidențiale. Un puternic incendiu a avut loc astăzi, lângă Târgoviște, iar o întreagă zonă de case a fost amenințată de flăcările ce s-au extins cu rapiditate.

Foto articol- Incendiu Valae Voivozilor, lângă Târgoviste, 8 aprilie 2020

De la începutul acestei săptâmâni pompierii de la ISU „Basarab I” Dâmbovița au fost solicitați să intervină la cel puțin 40 de incendii de vegetație uscată, cele mai multe dintre acestea puse intenționat.

„Atenționăm cetățenii să înceteze a mai da foc vegetației uscate, miriștilor și resturilor vegetale. După cum se poate constata, aceste intervenții presupun  eforturi umane materiale și financiare foarte mari. Trebuie înțeles că aceste incendii vă pot pune  în pericol viața, bunurile materiale si mediul și pot afecta traficul rutier și feroviar, situații care pot genera adevărate tragedii. În cazul în care forțele noastre sunt angrenate  în stingerea acestor incendii de vegetație există riscul să nu mai dispunem de personal și tehnică pentru a interveni la situațiile în care viața sănătatea și bunurile cetățenilo sunt puse în pericol.”

Au transmis, printr-un comunicat, cei de  ISU Dâmbovița. Comunicatul a fost transmis chiar la momentul în care aceștia interveneau (8 aprilie) la mai multe incendii, în comunele Conțești, Tătărani, Cornești, Petrești, Bezdead, Ocnița, Iedera și Răzvad, din județul Dâmbovița

Imagine

Cel din urmă este un incendiu de vegetație ce s-a dezvoltat chiar lângă Târgoviste, fumul gros putând fi observat chiar din oraș. Incendiul a fost localizat în satul Valea Voievozilor (comuna Răzvad), iar ceea ce inițial a pornit ca un foc de vegetație uscată s-a transformat rapid într-un incendiu ce amenința sa mistuie mai multe case.

Imagine

A fost nevoie de intervenția a 15 pompieri de la ISU DB, ajutați de 6 jandarmi de la IJJ SVSU Răzvad cu 3 pompieri voluntari și SVSU Târgoviște cu încă 6 pompieri voluntari, ce au reușit să stingă focul, ce amenința deja mai multe locuințe.

Articolul precedentÎncepând de astăzi, 8 aprilie, purtarea măștii de protecție devine (aproape) obligatorie și în Dâmbovița
Articolul următor163 de sancțiuni contravenționale în Dâmbovița,în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare