Zona montană din Bucegii dâmbovițeni este sub avertizare meteo de producere de avalanșe. DJ 713, arteră ce tranzitează această zonă, este închis circulației auto, dar au fost destul de mulți șoferi ce s-au aventurat pe această arteră, fie că au încercat să se întoarcă, din zona montană către zonele mai joase, folosind acest drum. Unele porțiuni ale drumului sunt practic imposibil de parcurs, din cauza căderii masive de zăpadă și a viscolului.

IPJ Dâmbovița a anunțat că drumul (DJ 713) este închis circulației auto până când avertizările meteo (risc de avalanșă, grad 4 din 5) vor înceta. Echipaje ale poliției rutiere patrulează în zonă pentru a stabili dacă sunt persoane sau autovehicule blocate. În zonă nu există nici semnal de telefonie mobilă. Imaginile surprind zona Zănoaga, de pe DJ 713, în dimineața zilei de 25 ianuarie 2019. Așa după cum se vede în imagini, în unele locuri a fost aproape imposibil de parcurs drumul de către șoferi.

În alte zone, de pe traseu, peisajul pare idilic iar de pe drum a fost îndepărtat stratul de zăpadă, de către SC LDP, societate a Consiliului Județean Dâmbovița (administratorul drumului), ce are în atribuții asigurarea funcționalității arterei. Este vorba însă doar de mici porțiuni ale drumului (DJ 713), acolo unde viscolul nu a avut „ultimul cuvânt”.

(Video)

DJ 713 este momentan închis circulației rutiere. (amănunte aici www.realitateadedambovita.net)

Articolul precedentO femeie de 33 de ani a murit în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal
Articolul următorAvalanșele încurcă traficul și pe DJ 714. Zeci de turiști sunt blocați