Timp de o oră cei prezenți au avut parte de distracţie, voie bună şi surprize, la lumina stelelor, fără a apela la alte surse de energie. Repertoriul serii a cuprins cântece româneşti şi internaţionale, cunoscute publicului larg.
Evenimentul se desfăşoară sub sloganul internaţional: „Dăruieşte naturii din energia ta” şi este menit să sensibilizeze consumatorii de energie electrică în faţa problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.
„Ora Pământului” se organizează în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând cu anul 2007 şi constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de instituţii.
În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins peste 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizaţia WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câţiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediţia 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de Earth Hour.

Articolul precedentMAI anunță că școlile de agenți și subofițeri nu mai organizează admitere
Articolul următor„Calificați” de mici. Minori de 13 ani, reținuți pentru furt calificat