Mica Unire (24 ianuarie 1859) a fost sărbătorită și la Târgoviște. Fără fast și mai degrabă ca o sărbătoare ce trebuia marcată, programul dedicat manifestărilor, în fosta Cetate de Scaun a Țării Românești, a avut loc în piața ”Mihai Viteazu” din Târgoviște și a durat mai puțin de o oră.

După scurte alocuțiuni ale oficialităților (prefect de Dâmbovița, primar Târgoviște și președintele CJ Dâmbovița) cei aproximativ 200 de participanți la eveniment (mai mult oficialități și reprezentanți ai partidelor politice) au asistat la o scurtă (și aceasta) defilare a gărzii de onoare.

Imagine

Toată manifestarea s-a încheiat, ca de obicei, cu tradiționala Horă a Unirii, ce, și în acest caz, a fost, într-un fel, pe repede înainte.

(video)

Întregul moment, dedicat sărbătorii, nu a durat decât 30 de minute, fiind încheiat de un program artistic susținut de orchestra populară ”Chindia”, a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Articolul precedentVirusul din China ”pune lumea pe jar”. OMS Reacționează. Români puși sub observație, după ce au revenit din China
Articolul următorE stabilit. Viorel Moldovan știe lotul cu care atacă play-out-ul, cu Chindia Târgoviște