O anchetă demarată de ANP îi vizează pe agenţii care asigurau paza în ziua în care un deţinut violent de la Penitenciarul Găeşti s-a urcat pe acoperişul unei clădiri şi a protestat, astfel, aproape 12 ore.

Un deţinut de la Penitenciarul din Găeşti a protestat, de marţi, de la ora 12.00 şi până miercuri, la ora 10.00, pe o clădire a unităţii. Conducerea unităţii spune că bărbatul a reuşit să se urce pe clădire în timpul plimbării zilnice, la care are dreptul.

Bărbatul este închis pentru săvârşirea, în mod repetat, de fapte cu cu violenţă.  

Anchetatorii încearcă acum să afle cum a fost posibil acest lucru şi vor să stabilească dacă paznicii şi-au făcut cum trebuie datoria.   Un deţinut clasificat în regim deschis, pe fondul unor nemulţumiri legate de sancţionarea sa, conform prevederilor legale, pentru săvârşirea a două abateri disciplinare, dintre care una foarte gravă, precum şi din cauza respingerii cererii sale de liberare condiţionată, a ales, ca formă de manifestare a nemulţumirii, escaladarea unei clădiri din perimetrul locului de deţinere”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului din Găeşti.

Bărbatul a reuşit să se urce pe clădire în perioada acordării dreptului la plimbare zilnică şi nu a putut fi anticipat.

Articolul precedentPolițiștii vor fi dotați cu bodycam-uri ca în Anglia!
Articolul următorRecord de infectări în România – 799 de cazuri în 24 de ore