De Ziua Mondială a Prematurității , Oraganizația Salvații Copii a donat aparatură în valoare de 23.000 de euro către Maternitatea din Târgoviște. Organizația a precizat că ajutorul a fost făcut și cu sprijinul jucătoarei târgoviștene de tenis Sorana Cîrstea.

Imagine

Potrivit unui comunicat transmis de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, deşi Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte îngrijeşte nou-născuţi prematur sau cu diverse patologii grave din mai multe judeţe din regiunea Sud-Muntenia, aparatura medicală vitală a rămas o promisiune pe hârtie, amânată de autorităţi.

Organizația a donat pentru a patra oară,  la Maternitatea din Târgoviște, de această dată, patru monitoare de funcţii vitale donate cu sprijinul Soranei Cîrstea şi 12 injectomate în valoare de 22.953 de euro achiziţionate cu ajutorul susţinătorilor campaniei de reducere a mortalităţii infantile.

În ultimii ani totalul donațiilor către Maternitatea din Târgoviște, din partea Organizației Salvați Copii a fost de aproximativ 68.000 de euro.

Sorana Cîrstea a declarat :Salvarea nou-născuţilor prematur ar trebui să fie o prioritate naţională, de care să fim conştienţi cu toţii. Nicio mare victorie nu se poate obţine fără să ai la dispoziţie instrumente bune şi o echipă alături de care să construieşti. Mă bucur că medicii, Salvaţi Copiii şi nou-născuţii prematur m-au primit în echipa lor, aceasta este o echipă a vieţii”

Imagine

Imagine

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște îngrijește anual aproximativ 2.000 de nou-născuți, mulți dintre aceștia fiind prematuri sau copii cu patologii complexe, care vin prin transfer din alte județe din zonă.

„Ne poți ajuta să depășim numărul de 96 de maternități dotate cu aparatură medicală și să oferim șansa la supraviețuire mult mai multor copii. Direcționează gratuit 20% din impozitul pe profit și fii alături de cei mai mici dintre copii, de medici și de părinți.” Au mai scris cei de la „Salvați Copii România”, pe pagina lor de facebook.

Articolul precedentȘoc în amicalul zilei FCSB-Chindia Târgoviște 3-6
Articolul următorCoduri galbene de vânt și ceață în Dâmbovița