După două greve de avertisment, ce au avut loc în lunile iulie și octombrie, sindicaliștii de la Sindicatul Valahia Târgoviște (afiliați „Cartel Alfa”) se pregătesc de greva generală. Este vorba de salariații AITT, societatea ce asigura transportul public în Târgoviște și mai multe comune limitrofe (23 de comunități distincte). Greva generală, conform unui anunț făcut pe pagina de facebook a sindicatului (foto 1), ar urma să fie declanșată chiar în dimineața zilei de 10 Octombrie 2018, începând cu ora 06.00.

Foto 1

Dacă se va recurge la acest gest, conform declarațiilor liderului de sindicat,ce se regăsesc sub forma unui articol de presă, postat chiar pe pagina de socializare a sindicatului,transportul public de pe liniile interne (orașul Târgoviște) va fi paralizat, asigurându-se, conform legii, doar 30% din transport, decizia fiind ca acest minim să fie asigurat pentru liniile externe (ce fac legătura cu comunele limitrofe Municipiului Târgoviște).

Cei de la Sindicatul Valahia solicită patronatului (AITT Târgoviște, societate ce asigura transportul public din oraș) majorări salariale, peste nivelul minim de salarizare existent momentan, și deasemenea tichete de masă, prevăzute în contract, dar neplătite. Patronatul (AITT) refuză acordarea acestora motivând că partenerul (Primăria Târgoviște) nu și-a achitat obligațiile financiare către societate, ceea ce face imposibilă îndeplinirea doleanțelor sindicaliștilor, de către AITT.

În aceste condiții, greva generală, pe termen nelimitat, este foarte posibil a fi declanșată în dimineața zilei de 10 octombrie. Primăria Târgoviște afirmă că nu există datorii financiare către AITT, dar, în același timp, a înființat o firmă proprie de transport public, ce ar urma să preia salariații AITT, într-un viitor apropiat.Contractul cu AITT urmând a fi reziliat. Miza o reprezintă despăgubirile solicitate de către AITT, Primăriei Târgoviște, societatea având un contract de delegare de gestiune a serviciului public de transport persoane,în Târgoviște, valabil până în anul 2053.

Articolul precedentPremieră la teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște
Articolul următorUn morenar a spart ghinionul la Loto. A completat patru variante simple