Greva de la Electroaparataj Târgoviște are toate șansele să intre în istoria mișcării sindicale din România. Cei aproximativ 100 de salariați ai societății au ajuns în a 59-a zi lucrătoare de protest, iar firma se află în procedură de dizolvare, vânzând activele.

Conform unei informări, ce este actualizată periodic, slariații de la Electroaprataj Târgoviște (aproximativ 80 în momentul de față) au ajuns la cea de-a 59-a zi lucrătoare de grevă. Declanșată la data de 30 aprilie, greva a determinat sistarea activității de producție, iar patronatul a decis între timp dizolvarea societății și vânzarea activelor, urmând ca salariații să fie concediați etapizat până în luna martie 2020 (amănunte suplimentare aici www.realitateadedambovita.net).

Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu anunță că vinovați de situația creată sunt angajatorii și criza „forței de muncă” a fost generată de aceștia în România.

Cateva cuvinte despre ,,criza forței de muncă”:

„Dacă până prin anii ’90 aveam un maistru care coordona cca 50-100 salariați iar un director de fabrică avea în medie un salariu dublu în comparație cu muncitorul său, am ajuns astăzi în situația în care aceleași societății , au devenit ,,afaceri” , iar cei 50-100 salariați sunt plătiți cu salariul minim însă sunt ,, coordonate ” de mai mulți directori, cu salarii și bonusuri substanțiale….aşa văd unii capitalismul…unii înconjurați de ,, succes” și cei mai mulți uitati în sărăcie !

Postare facebook, Nicolae Dragodănescu (pagina Info.El.Aparataj)

Foto– anunț vânzare active Electroaparatj Târgoviște

Eletroaparataj Târgoviște are, în continuare, postat pe pagina de internet, anunțul prin care face cunoscuti faptul că vinde activele societății.

Articolul precedentChiar vrea la închisoare. Tânărul prins de 6 ori fără permis a recidivat. Ce „boacănă” a mai făcut
Articolul următorCodul Galben de furtună reactualizat. Furtuni, grindină și averse torențiale în Dâmbovița