Salariații SC Electroaparataj SA din Târgoviște se află în grevă de mai bine de două luni, timp în care societatea a anunțat dizolvarea societății. În ciuda acestei situații, sindicaliștii nu renunță la revendicările lor.
Greva a fost declaanșată în data de 30 aprilie. Astfel, mai bine de jumătate dintre salariați se află în grevă generală de 78 de zile.
„Luni 15 iulie 2019, la ora o9,00, ne-am întâlnim la Casa Sindicatelor. Pentru toți salariații Electroaparataj aflați în grevă și care a au CIM suspendat cu societatea, Sindicatul Valahia va acorda ajutoare sociale în valoare de 400 lei”, a precizat Nicolae Dragodănescu, liderul al sindicatului „Valahia”.
Electroaparataj Târgoviște a cerut lichidarea firmei, dar pe ușa din dos face angajări, potrivit liderilor de sindicat de la Valahia, spun sindicaliștii.
Acţionarii Electroaparataj Târgovişte au decis dizolvarea voluntară a societăţii, după primele 33 de zile de grevă generală. Conducerea Electroapartaj Târgovişte (ELJ), companie listată la bursa românească, spune că de vină pentru această situaţie sunt sindicaliştii.
Pe de altă parte, spun sindicaliștii, în timpul ce conducerea societății declară că va lichida societatea și îi va concedia pe toți salariații, pe  ușa din dos face angajări. „Sindicatul Valahia va sesiza ITM Dâmbovița asupra acestei încălcări a legii, pentru a se intra în normalitate”, a precizat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.
„În cadrul ședinței de dialog social din data de 12 iulie, convocată de prefect, s-a analizat conflictul de muncă de la Electroaparataj. Concluzia finală a fost cea pe care o știam cu toții: ori vă mulțumiți cu ce aveți acum și începeți munca ori stați în grevă până obțineți mai mult. Greva va arăta valoarea muncii noastre. Sindicatul Valahia va susține efortul de grevă în continuare, prin acordarea de ajutoare sociale celor aflați în grevă. Le-am transmis salariaților să analizeze cu atenție comportamentul conducerii societății și judecați singuri de ce îi cheamă la muncă prin orice mijloace, dacă în același timp declară ca urmează să închidă societatea”, a mai spus Dragodănescu.
Principalele revendicări ale salariaţilor sunt:
– creşterea  salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional;
– introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare;
– acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie;
– acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă;
– acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%;
– folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în / subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1.400 lei/salariat/an;
– plăti compensatorii în caz de disponibilizare;
– prima Paşte/Crăciun 650 lei;
– prima de vacanţă – 1.200 lei;
–  tichete de masă de 15 lei/zi.
Articolul precedent„Fiecare copil merită o poveste”
Articolul următorCând vom avea serviciu de urgență în stațiunea Padina – Peștera