Începând cu luna septembrie 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Biroul de Combatere a Traficului de Migranți și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Dâmbovița, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în trafic de migranți.

La data de 13 octombrie 2020, a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, un transport ilegal de 9 migranți, de origine vietnameză. De asemenea, liderul grupării a fost oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România. 

Din cercetări a reieșit că gruparea infracțională bănuită de trafic de migranți ar fi efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, 3 transporturi ilegale de migranți, de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria. Migranții ar fi fost transportați ilegal din Grecia către România.

4 persoane urmează a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea audierii, urmând a se dispune măsurile legale în vederea tragerii la răspundere penală.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.F. – Direcţia de Prevenire și Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere – Serviciul de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentO nouă zi cu peste 3.000 de cazuri noi de COVID-19. Vedeți situația din fiecare județ
Articolul următorDosar penal pentru o firmă din Dămbovița care executa activități miniere fără permis