Acţiune în forţă a poliţiştilor BCCO Piteşti şi procurori DIICOT Piteşti, privind o grupare teroristă formată din 9 indivizi, care a alertat autorităţile de nenumărate ori făcând ameninţări cu bombe sau apeluri false. Într-un interval de 7 luni, membrii grupării au dat sute de apeluri cu acest scop. Deseori foloseau metoda şi ca să se răzbune pe diverse persoane, plasând comezi în numele acestora sau reclamându-le că au săvârşit infracţiuni deosebit de grave. După comiterea faptelor, de lăudau între ei cu privire la impactul pe care l-a avut apelul dat. 

 

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Pitești, au acționat în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracționale cu preocupări specifice activităţii de terorism.

În cursul zilei astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Constanţa, Buzău, Dâmboviţa şi Neamţ, au efectuat activităţi procedurale de predare/ridicare de obiecte și înscrisuri, precum şi punere în executare a unor mandate de aducere în cadrul unui dosar de terorism.

 

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, 9 persoane din județele Dâmbovița, Neamț, Buzău, Constanța și din București, ar fi mai inițiat apeluri având ca scop amenințarea și intimidarea populației, prin producerea unui eveniment cu puternic impact psihologic.

Imagine

O persoană ar fi alertat telefonic autoritățile despre faptul că ar avea asupra sa o bombă, pe care intenționează să o detoneze în incinta unui aeroport din București.

 

Pentru administrarea probatoriului, au fost ridicate 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.

 

Persoanele în cauză au fost conduse la audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. La acțiune au participat și jandarmi din Buzău, Dâmbovița și din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis-Constanța, anunţă DIICOT Piteşti. 

 

Din cercetări a reieşit că membrii grupării, unii dintre ei minori, au folosit o cartelă care provine din judeţul Argeş. Astfel, cazul a intrat în atenţia DIICOT Piteşti. S-a stabilit că interlocutorii au dat sute de apeluri. Anunţau că au plasat bombe în aeroporturi sau în instituţii publice. Din răzbunare aceştia au reclamat săvârşirea unor infracţiuni de către adversari cu care se certuu, faptele nefiind reale. În funcţie de impactul avut de apelul dat, indivizii se laudau între ei. 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedent100% TU DECIZI! Victor Ponta, premierul copy-paste la virgulă. Sinuciderea care-i dă fiori
Articolul următorSpectacole de teatru, din nou, la Târgoviște. Reprezentatii în aer liber, la Curtea Domnească. Condiții stricte pentru spectatori